Vinnaren är dragen!

Som ni ser i rubriken är nu vinnaren av min utlottning dragen (ja inte berusad utan utsedd, hihi). Men för att dra ut på det hela lite så vill jag först berätta att jag fått ännu en award! Min tredje, och detta på väldigt kort tid. Det är rara Magdalena med den vackra bloggen Color Sepia som gjort denna fina award.

Jag håller mig till min egenskapade tradition att inte ge den vidare men att ändå försöka berätta 7 saker om mig själv.

1) Jag kom just hemm från ett yogapass. Har förr om åren tränat Ashtangayoga men nu sen drygt ett år tillbaka är det Hathayoga som gäller för mig. Känns som att jag hittat ”min” yoga i Hathayogan.

2) I min ungdom tränade jag fäktning och kajakpaddling.

3) Ett av mina favoritprogram på tv är ”Morden i Midsomer”. Tycker det är en så mysig miljö och skådelspelarna har så härliga karaktärer.

4) Ett annat favoritprogram är ”Rent Hus”. Dels är Marlene och Mari-Louise stencoola men så gillar jag också att de hjälper människor komma tillbaka till ett rikare socialt liv. Det ligger ju ofta en tragedi bakom och att se dessa människor bli hjälpta att få tillbaka sitt liv, det är stort!

5) Ingen har väl kunnat undgå att märka att jag älskar att springa på loppis och fynda diverse ”bra-att-ha-grejer”, men kanske inte alla känner till att jag faktiskt är rätt så bra på att göra mig av med saker jag känner att jag inte har plats för…så det händer i alla fall någon eller ett par gånger om året att jag lastar bilen full och drar iväg på någon liten loppis.

6) Jag känner stor vördnad för gamla hus och de människor som en gång byggde dem och levde i dem. Vi har själva bott väldigt ”enkelt”….eller förresten VEM sjutton var det som kom på den urdumma idén att kalla det att leva ”enkelt” när man inte har vatten och avlopp indraget i huset?! Det GÅR att leva så men inte katten är det ENKELT!
Vi har i alla fall provat på det under några år och det gör att man får en STOR respekt för vilket arbete och slit de levde med förr.

7) Å så lite skryt slutligen…jag är en fena på fönsterrenovering! Det går inte snabbt men jag är grundlig och noggran. Tar bort allt kitt, plockar ur det gamla glaset, skrapar bågen ren från färg, oljar, lägger i tryckkitt, sätter tillbaka rutorna, kittar igen och sen målning i flera tunna lager.

Mycket pet men vilken kvalitet de hade på virket förr! Våra fönster är trots allt sen 1875 och de hänger i än trots många års eftersatt underhåll.

Så ni som har gamla fönster…var rädd om dem och byt inte ut dem i onödan. Det går att göra något åt dem även om de ser helrisiga ut.


Över till utlottningen…

Ja men kan ni fatta att 261 !!! underbara människor ville vara med i utlottningen. Många tog ju dessutom två lotter så jag har använt mig av en slumpgenerator istället för att skriva lappar denna gång.

STORT TACK till er ALLA som deltagit i utlottningen. Jag är helt häpen över ert stora intresse…men sååå lycklig!

Vinnaren av korten och tagsen är bloggerskan med bloggen Livet på Vestergård!
Grattis till dig! Skicka mig din adress så kommer snart ett paket med posten till dig.

Önskar er alla en fin vecka!