Spegel spegel på väggen där

GRATTIS alla NORSKA vänner, till storvinsten i Eurovisionschlagerfinalen igår! Fantastiskt kul! Kan tro att ni firat ordentligt idag, både vinsten och er nationaldag!

Idag har L lekt affär och jag har köpt både plåtburkar och en brännare till fotogenlampa. Billigt var det också, endast några hyvelspån kostade de *fniss*


Till badrummet letade jag länge efter en passande spegel men eftersom vi ville ha ett specifikt mått insåg jag tillslut att jag inte skulle hitta någon färdig spegel som passade in.
Sagt och gjort . . . jag travade runt hos olika glasmästerier och ramtillverkare, lånade lister som jag tog hem och provade. Hittade tillslut en som var perfekt i bredd och profil och den var gööörsnygg! men den passade inte färgmässigt in i rummet. Jag köpte ändå listen och fick den tillkapad i de rätta måtten, sen tog jag hem den och stylade om den så att den passade.

Tänkte jag skulle visa er hur jag gick tillväga från nyköpt list till färdig spegel!

Så här såg listen ut innan jag gjorde något alls med den. Visst var den snygg!!!

Först slipade jag och grundade med ett lager vit linoljefärg.
Sen blev det ett lager färg till i 100% grön umbra.

Efter det först ett lager 7 % grön umbra men jag tyckte det blev för ljust så jag slipade lite och målade en gång till med 14 % grön umbra.

Sen var det dags för slipning igen så att de underliggande färgerna kikar fram här och där. Efter det gav jag den en omgång med nyckelknippan . . . stackars list, vad hade den gjort mig för ont? Sen laserade jag med 2/3 lasyrolja och 1/3 grön umbra som ströks på för att strax därefter torkas bort med en trasa. Då fastnar lasyren i ojämnheterna och de ser helt plötsligt jääätttegamla ut *he, he*. Slutligen en liten touch med silverfärg längs kanten vid spegelglaset.

Nu var det bara att trava iväg med den omstylade listen till ramaffärn för att få den monterad och i speglad. Då säger sambon frågande . . . ska den se ut sådär? Ska du inte spackla i de där jacken och groparna? !!! Va! Här har man omsorgsfullt slagit stora hål och jack i den å så undrar han om det inte ska spacklas!!! Vilken planet kommer han ifrån? *fniss* Men NI förstår mig väl!?

Byggröran i spegelbilden får ni fösöka bortse ifrån 😉