Sovrum

Tisdag och dax för Fabrikens tema som idag är SOVRUM.
Vårt sovrum har fått en kakelugn istället för den gamla putsade rörspisen som läckte. I övrigt har vi inte gjort något alls med sovrummet. Tapeterna, halvgamla och fransiga men charmiga finns kvar. Plastmattan på golvet finns kvar. 
Något vill jag göra åt golvet så småningom men vad? Vi har kalla, dragiga golv och plastmattan gör i alla fall att det inte drar mellan golvspringorna. Det är lättstädat och det är inte flisigt (som det gamla trägolvet under är).
Färgen är rätt så neutral så den har inte varit så svår att leva med i sju år. Nu i vinter hade jag nog hoppats att vi skulle fortsätta göra färdigt väggarna i köket och att vi sen kanske kunde göra något åt golvet i sovrummet men M deklarerade med överdriven tydlighet inför vänner igår att här byggs inte en millimeter till på huset förrän han har byggt sig ett garage (vilket tidigast kan bli aktuellt om FYRA ÅR)…..grrrr!
Jag hotade genast med att då finns risken att jag tar saken i egna händer och att jag minsann INTE kan garantera att resultatet blir bra.
Vad har jag gjort sen dess då? Jo googlat på linoleumgolv. Vita linoleumgolv. Reklamen säger ju att det ska vara så himla enkelt att lägga….och reklam brukar väl aldrig överdriva?! Har dock inte hittat något helvitt utan marmorering. Ja ja, här kommer i alla fall lite bilder av hur vårt sovrum ser ut nu…..
Gammalt drängskåp köpt 1994, korg från Vintage by nina, mormors handdukar i trave, kudde från HM Home, Lampa Ikea, stol och sängbord har jag ärvt efter min mormor och morfar.
Tavlorna på rad är släktfoton från min mormors mor.
Sängkappa, påslakan och avlånga kuddar med tryck från HM Home. Trasmattor från min mormors mor. Sänggaveln är ett renoverat auktionsfynd.
Ikeas byrå Hemnes, knoppbräda från mormor och morfar, hyllan har Annas morfar snickrat.
Glasflaskor uppgrävda på vår egen tomt. Stora runda zinkburken är köpt hos Butik Vita Ranunkler.
Favoritböckerna finns lättillgängligt i hyllan. Ramar, gamla böcker och halsband loppisfyndade. Apoteksflaskan med etikett fanns i huset när vi flyttade in.
Dessa avlånga kuddar med text är mina favoriter just nu. Kommer från HM Home.
Klicka HÄR för att se de andra fabrikanternas sovrumsinspiration.