Semestertips i Danmark

Idag har det varit en hel del 4-årstrots så jag är helt matt men gårdagen bjöd på både gott väder, gott humör och en trevlig tur till ett par antikbutiker i trakten.
På första stället hittade jag en fin gammal trälåda som det varit tvål i.
Där hittade jag också ett gigantiskt madrassvar med röda beige och naturvita ränder. Stort som till en dubbelsäng.
I den andra butiken hittade jag två jättefina lakan med spets och monogram. Jag har för många år sedan sytt påslakan av min mormors vackra gamla lakan och efter många många tvättar börjar nu spetsarna ge med sig och tyget bli tunnslitet så jag behöver sy några nya. Det finns inget goare än att sova i nytvättade gamla lakan. Vilken kvalitet de har!

Plockade idag en bukett av hundkex, humleblom och mandelblom som jag satte i en gammal kanna.Den hamnade tillslut i tvållådan där tyckte jag den gjorde sig bra.

Rubriken löd ju semestertips . . . så om jag kunde komma till det nån gång då 😉

Förra sommaren semestrade vi i Danmark. Först var vi ett par dagar på Legoland. Övernattade gjorde vi i vackra Henne Strand och mellan Henne och Billund där Legoland ligger så finns staden Grindsted. En uunderbar butik som heter Hapa ligger på landet utanför Grindsted i ett pampigt hus som heter Elisesminde. En underbar butik med inredning och dekorationer i Fransk Lantstil.

Sen åkte vi till den lilla fantastiska ön Mön. Vi vandrade på Möns Klint som är kritvita klippor som reser sig brant upp ur havet. Det är en helt magisk plats och har du möjlighet, åk dit! Vackra Liselunds slott ligger strax intill och är också värt ett besök.
Vill du frossa i vacker inredning finns flera sådana butiker på ön. Särsklt minns jag två. Den ena heter Boutique Nostalgi och ligger på Storegade 60 i Stege. Det är en jättecharmig butik med blommor, antikviteter och inredning i Fransk Lantstil. Hon säljer också de ljuvligaste hudvårdsprodukter från Nougat London.
Den andra butiken som fick en alldeles särskild plats i mitt hjärta minns jag tyvärr inte vad den heter men den ligger ungefär mitt mellan Stege och Möns klint. Helt nära vägen på högersidan. En kombinerad blombutik och antikaffär. Huuuuur mycket fina gamla saker som helst. Jag hade kunnat fylla bilen många gånger om.
Önskar er en fin vecka! Kram!