Ros och Ris…

Hej alla ni goa underbara!

Om ni bara visste hur fantastiska ni är! Tack ALLA ni som kommit med så många tips och goda råd. . .och tack för alla vänliga lyckönskningar!

Det är så gott att ha er bloggvänner! De flesta av er har jag aldrig träffat men det känns ändå som att ni är goda vänner. Några har jag haft turen att få träffa IRL, och en av dem, Anna, var jag och hälsade på i helgen. Vi har pratat, skrattat, ätit gott, promenerat i skogen och varit på loppis. (Ett stort TACK till dig Anna och din familj för att ni får mig att känna mig som en del i er stora härliga familj).

Tänkte visa er ett par av helgens loppisfynd. Visar fler en annan dag.

Plåtkannan i mitten av bilden är ett buckligt och skevt fynd utan handtag men bara såååå ljuvligt! Älskar dess form, dekor och patina!

En liten plåtdosa med ornamenterat lock (som inte riktigt går att stänga) fick också följa med hem. Vet inte vad den använts till (snus kanske?) men den är så söt. Bilderna är klickbara om ni vill kika närmare på de små detaljerna.

Kransen band jag av alkottar när jag var hos mina släktingar i Skåne tidigare i somras.

Sen kommer vi till de lite tråkigare delarna av dagens inlägg. Först kan jag med sorg i hjärtat berätta att min fina underbara tunika från House Doctor som jag köpte under semestern gick sönder vid andra tillfället jag bar den. Hade inte ens hunnit tvätta den en enda gång. Den var så tunn och sömmarna var kanske inte de bästa (Långt mellan stygnen och för stor nål?). . .den sprack i alla fall upp i ett par sömmar och tyget trasades liksom sönder så det gick inte att laga.
Lämnade tillbaka den till butiken och de ska reklamera den.
Himla trist för den var så fiiiin och så skön att ha på sig.

Något annat som faktiskt är ännu tråkigare är att vår nya schwajnigt dyra toastol visat sig vara ett riktigt bottennapp. Den är ojämn i gjutningen av porslinet, vid avloppet så den läcker där. Handtaget är rackligt och går inte skruva fast ordentligt ännat än högst tillfälligt. Man måste trycka ett antal gånger på handtaget innan den spolar överhuvudtaget. Den står och smygrinner vatten i tanken, sitsen är skev osv. Som om detta inte vore nog så hade M sönder porslinslocket uppe på vattencisternen när han höll på att försöka få ordning på dasseländet. Så nu är det inte bara funktionen det är fel på. . .nu ser den f-dj-lg ut också! Morrr!

Jag kan ju lägga in en bild på hur den ska se ut. . .när locket inte är trasigt.

Bild: www.qvesarum.se

Nä nu ska jag trösta mig med lite godis och sen se om jag kan ta mig ut på den där promenaden jag planerat in ikväll.

KRAM på er!