Nytt i sovrummet…

Tack för alla era goa kommentarer och hälsningar! Blir så glad för varendaste en av dem 🙂
Önskar att jag hade tid att kommentera lika mycket hos er…men även om jag inte alltid känner att jag har den tiden så vill jag att ni ska veta att jag tassar runt hos er och tittar på allt det fina ni visar 🙂

Idag vill jag visa er några av mina senaste inköp…
Bordet som fått flytta in i sovrummet (drömmen är att kunna ha det i köket nån gång men det måste bli större först i så fall ;)) har jag köpt av Nina Hartmann. Det har varit Ninas köksbord. Som jag älskar detta bord! Det har den perfekta patinan och är väldigt praktiskt! Vi har inga fönsterbrädor i huset och har därför svårt att ha växter som vill ha ljus. Nu står bordet framför ena sovrumsfönstret och jag får gott om plats till växter och annat fint.

Terrinen på bordet köpte jag förra helgen på Kronen Antik, liksom de gamla marmeladglasen som jag nu använder som ljuslyktor. Har länge velat ha sådana och nu äntligen har jag några. Tycker de är så vackra.

Något jag ångrar att jag INTE köpte i Danmark är ett olivträd och ett par buketter med ranunkler. Kan inte begripa hur det kan vara så stor skillnad mellan Danmark och Sverige när det gäller blommor. Både utbud och priser. Utanför en vanlig matbutik fanns mängder av växter…stora kraftiga olivträd till bra pris…massor av andra perenner, sommarblommor och stora buketter med snittblommor…rosor, ranunkler, hyacinter, tulpaner mm. Detta är ju inget nytt fenomen. Blommor har så länge jag kan minnas alltid varit billigare i Danmark än i Sverige.
Igår var jag inne på en stor svensk blomsterkedja…för de annonserade om bra pris på olivträd…men jag åkte därifrån tomhänt. Det känns inte roligt att köpa ett litet tanigt träd när man just sett hur fina de kan vara.

Vet ni hur det kommer sig att blomstertraditionerna i vårt grannland är så annorlunda jämfört med våra?