Nyroddat på kökshyllorna

Tjingeling!

Idag tänkte jag visa er några av sommarens alla roliga loppisfynd som jag inte hunnit visa tidigare.
Nu ska bilderna vara klickbara också (Tack Marie för att du förklarade hur jag skulle lägga in bilderna för att få dem klickbara).


Den vita kannan är jättekrackelerad, sprucken, limmad och lagad. Så skitig att den inte går att använda till drycker men jag älskar dess patina och den har nu blivit min nya vattenkanna. Kan också tänka mig att ha den som blomvas om den håller tätt.
Bleckplåtsburken till höger på översta hyllan var ett av fynden från loppisrundan med Anna, Mia och Marie.

Ett helt gäng ovala uppläggningsfat i olika nyanser har fått följa med hem. De flesta krackelerade och missfärgade så de står här bara tillfälligt i väntan på att jag ska få byggt en tallrikshylla. Där ska de sen få stå och lysa med alla sina fel och brister 🙂


På nedre hyllan syns tre vita skålar, de två som är istoppade i den största är loppisfyndade, samt sockerkaksformen i plåt. Idén att ha en sån fick jag när jag var hemma och hälsade på hos Marie. Hon hade en liknande och jag föll för att den svarta plåten ger så skön kontrast till allt det vita. Min är dock så skitig att jag inte ens får ren den när den körs i diskmaskinen. Jag får ha den i rent dekorativt syfte. . .eller är det nån som har nån hästkur mot ingrodda sockerkaksrester?


Några bestick, ytterligare en bleckplåtsform. . .sliten men ren. . .och ett par vita användbara skålar. De är inte direkt gamla men vad gör det när de är praktiska och vackra?

Ännu fler fynd har gjorts och jag känner mig supernöjd med sommarens alla loppisar. Än är ju sommaren inte slut och kanske hinns det med nån mer loppis innan jobbet börjar igen nästa vecka. Hursosmhelst har en hel del saker fått maka på sig och hamnat i lådorna jag ska ta med mig till loppis i höst. Har haft en del funderingar på att göra som Marie och Anette mfl. och anordna en loppis hemma, men det får nog vänta till nästa sommar. Känner inte att jag hinner det i år.
Idag känner jag en märklig tomhet inom mig. Kanske är det för att regnet vräker ner, eller för att det är sista lediga veckan innan jag ska trampa igång ekorrhjulet igen. I vilket fall kommer jag att låta datorn vila några dagar nu och ägna mig åt att koka gelé istället.
Ha det gott, så hörs vi när vi hörs!