Någonting är brunt…

Ser ni på ”Landet brunsås”? Det är ett av mina favoritprogram just nu. Intressant med fakta om maten men ännu mer gillar jag programledartrion och min personliga favorit, Erik Haag, som med sin generöst tilltagna hårväxt ändå står där med sitt förvånade och lite barnsliga ansiktsuttryck 🙂 Det lyfter min dag.

Själv tillhör jag den del av befolkningen som lyckas bränna vid tevatten. Jag önskar att jag kunde laga mat…att jag tyckte det var JÄTTEKUL att stå vid spisen men icke!
Jag är alltid i desperat jakt efter recept på lättlagad, snabblagad mat som dessutom smakar gott. Fick ett tips att man kan köpa en såskrydda som bara behöver röras ut i yoghurt och vips har man den godaste och enklaste tzatziki man kan tänka sig. Perfekt!

Så när jag häromdagen var i affären och handlade och frågade en butiksanställd var pulverkryddan till tzatziki fanns blev jag minst sagt förvånad när hon förutom att svara på var såskryddan fanns även med stor pedagogik förklarade för mig hur enkelt det är att göra egen tzatxiki från grunden. Hon tom förklarade varför det var bättre att hacka vitlöken med en kniv istället för att pressa den….och dessutom skulle jag ju veta vad vi stoppade i oss!

Åååå, om det hade funnits en sån människa vid min sida varje gång jag handlar och lagar mat!… En som inspirerar mig, som får mig att tänka till och att inte tycka det är så nedrans tråkigt med matlagning.

Så även om någonting är brunt i landet Sverige finns det ändå något som glittrar som guld, och det är medaljen jag vill ge den rara kvinnan på ICA Maxi, som släppte allt hon hade för händerna för att inspirera mig att laga bättre mat! TACK!!!