Loppisfynd del 2

Hemma hos oss har vi bara gammalt porslin till vardags. De flesta tallrikarna har dock nån liten guldkant eller så vilket gör att de inte kan köras i micron. Gamla blommönster bleks tyvärr också med tiden i diskmaskinen så jag har länge letat efter tallrikar utan mönster och färgad dekor i olika vita nyanser och nu äntligen har jag fått tag på ett gäng.

Jag letar aldrig efter det perfekta eller det med störst ekonomiskt värde. Hjärtat styr och det spelar ingen roll om det är naggat och krakelerat. Det måste tilltala mig i hjärtat, och oftast är det sådant som det syns att det funnits med och använts i generationer som jag faller för.

Mitt nya samlarområde är charmerande glasassietter!

Jag såg en gammal vacker mårbackapelargon i en patinerad kruka med glasfat under och jag föll som en fura. Så nu samlar jag assietter som tilltalar mig i hjärtat. Alla udda, de i bäst skick får agera kakassietter vid köksbordet och de som är kraftigt slitna men har en vacker form får agera blomfat.

Vackra bestick, även de udda, är jag alltid på jakt efter. . .

Likaså gamla vackra spetsar. Kan inte få för många av dessa!

Fler fynd följer i nästa inlägg!

Tack alla ni goa rara människor för alla era varma ord. Hinner inte svara er alla men jag uppskattar varenda liten kommentar. Era ord är stöttande, peppande, smickrande och jag blir såååå stolt och glad. Ni stärker mig och lyfter mig! Stort TACK till var och en av er för det!