Låt mig sjunga enkelhetens lov

Heeej! Jag har varit på en liten minisemester i vackra Småland.

Småland är på något sätt sinnebilden av Sverige, men jag älskar HELA Sverige. Alla landskap har sin egen charm och hade jag bara haft medlen skulle jag lätt velat ha minst ett hus i varje landskap. Alla dessa vackra platser och alla dessa vackra hus! Vilket underbart land vi bor i!
En annan sak jag vill hylla är ENKELHETEN!

Vi besökte Astrid Lindgrens Värld och där tog jag några bilder som jag vill dela med mig av för jag tycker de visar att det enkla är det vackra.
Först ett par bilder från skeppet Hoppetossa . . .
Trä, tross och glas . . . naturmaterial och harmoniska färger som ger lugn.
Och det där med enkelhet, det är något jag har starka minnen av sen barndomen. Har ni tänkt på hur hemtrevligt och harmoniskt det kan vara att komma in i ett hem där en gammal människa bor. En enkel soffa i köket och några pinnstolar runt bordet. En broderad duk på bordet, trasmattor på golven, hemlagad vinbärssaft i enkla glas. Kaffedoft och ett väggur som tickar. Pendeln svänger långsamt, tick tack tick tack, som att vaggas in i en annan tid.
En handduk på tork på en lina mellan två björkar. Enkelt och hemtrevligt. Klädnypor av trä, lina av natursnöre, handvävd handduk i lin/bomull. Minsta möjliga åverkan på miljön vi lever i och ska överlämna till kommande generationer.

En annan sak som känns bra för miljön är loppisbesök . . . hi, hi (och om nån nu undrar hur miljövänlig jag var när jag tog mig dit kan jag försäkra att det var lokalt producerad BIOGAS i tanken 😉 ). Vet ni jag har varit på världens grymmaste loppis. Himmelriket på loppisjorden! 😉

Träffade Vita Ranunkler Marie där och hade också turen att möta en annan go blogtjej nämligen Loppisliv Paula. Jättekul!

Fyndade en hel massa saker som jag kommer trötta ut er med i de kommande inläggen, hi, hi!

Nu ska jag hänga lite tvätt på tork innan jag stupar i säng.
Kraaaam på er alla goa bloggvänner!