Kan ni hjälpa mig?

Hälsning från soffan där jag myser vidare med julmat och godis.
Tack för alla era fina julhälsningar.
Sonen har fått ögoninfektion på båda ögonen så en och annan inplanerad aktivitet i veckan kanske blir inställd. Men en 6-åring har inte lika lätt som jag att bara slappa i soffan, så veckan som jag hoppats på ska bli riktigt lugn riskerar att bli lite otålig och kräva nån annan form av aktivitet för att hålla myror i brallan under kontroll. Får se vad vi kan hitta på.
Är det någon av er som skulle kunna hjälpa mig å förklara hur jag ska ändra inställningarna i min dator för att mina bloggbilder ska synas okapade oavsett vad man surfar med för dator, surfplatta el liknande.
Vet att många inte ser mina bilder hela utan högerkanten försvinner. Vet inte hur jag ska göra för att bilderna ska visas på rätt sätt på olika skärmar. Jag har en Mac med widescreen själv.
Kram på er och god fortsättning!