Jag är kär och vill bli miljonär…

Vet ni, jag måste berätta. Idag, när regnet vräkte ner passade jag på att ta en tur för att se om jag kunde få tag i gamla textilier. När jag hittat det jag ville tänkte jag låta GPS´en ledsaga mig den närmsta vägen hem. Men det blev lite som när jag och bloggtjejerna var ute på loppisrunda i Småland . . . vi hamnade på små kostigar och även denna gång ledde GPS´en in mig på en liten grusväg. Det kändes som att jag åkte åt helt fel håll men jag tänkte att äsch jag kanske får se något fint även om det tar lite längre tid.

OM jag fick se något fint! Så åker jag där i maklig takt genom en allé och plötsligt uppenbarar sig den mest fantastiska Karolinergård jag någonsin sett. Orörd sen 1700-talet låg den där och slumrade sin törnrosasömn. Jag stannade bilen, gick ut, förbannade mig själv över att jag inte hade kameran med mig. Faluröd träfasad, profilerade fönsterfoder i pärlgrått, fönsterbågar i ockragult, dörrar med vackra omfattningar. Taket var valmat och belagt med enkupigt tegel och skorstenarna var av huggen sten.

Gick till bilen igen och tänkte åka iväg men så ångrade jag mig och tänkte att jag bara MÅSTE få kika in genom fönstren. Det såg tillräckligt obebott ut för att jag skulle våga mig in på tomten men jag måste erkänna att det var lite med hjärtat i halsgropen. Vad skulle jag få se när jag kikade in där genom fönstren? . . .ett pågående styckmord? eller kanske skulle någon komma och lägga handen på min axel och ge mig värsta sortens utskällning så jag kissade ner mig . . .och jag som inte hade några extra byxor med mig. . .men NEJ jag skulle inte fega ur. Tassade fram till ett av fönstren, och kikade in, kände hur jag fick ståpäls över hela kroppen och benen blev alldeles svaga i knäna. Där var som om tiden stått still i 300 år! Det var bara vackra damer i krinoliner som saknades. Där fanns stora salar med breda skurgolv, kakelugnar, skåp och gustavianska soffor, slagbord och tallrikshyllor. Jag är KÄR . . . och jag behöver vinna några miljoner så jag kan ge ägaren till detta sagornas hus ett erbjudande han eller hon inte kan motstå.

Något annat som är svårt att motstå är hemlagad sylt och gelé!

Vi har turen att ha massor av vinbärsbuskar och igår kokade jag en omgång svartvinbärsylt och en omgång gelé. Det finns mer bär kvar att plocka men det lockar inte att sitta där ute när det är ösesjön ute (ösesjön = Hällregn på Dalsländska). Känner mig så himla redig när jag saftar och syltar, hihi!


Nu väntar sonen på fredagsmys. Ha en go fredagkväll på er!
Kram!