Mera badrum…

Heeej alla raringar!

Tack snälla för alla era supergoa ord! Så roligt att ni glädjs med oss och tycker att det är fint. Vi är så glada tacksamma över att ha ett stort och härligt badrum där man kan tassa omkring barfota och njuta av den sköna golvvärmen och den härliga atmosfären.
Det är stor skillnad mot vår tillfälliga dusch i det gamla hönshuset som har standard á la 70-tals camping.

Nu kommer vi till det som jag gillar bäst i badrummet…
Mitt i rummet står ett gammalt gjutjärnsbadkar på tassar. Jag har målat det med linoljefärg utvändigt och M har tappert slitit med poleringen invändigt men tyvärr har 30 år i en hästhage satt sina spår så vi blir tvungna att emaljera om det. Men vi har inte bråttom med det. Det duger gott som det är sålänge. Förövrigt har badkaret förmodligen haft ihjäl en häst…men mer om det en annan gång.

Vi har ännu inte fått på plats pelare och blandare till badkaret men de ska i alla fall vara där pallen står nu. Sen kommer kandelabern att stå på blandarpelaren och pallen får flytta till en annan plats.
Fönstren vid badkaret är likadana som de vid duschkabinen. Bakom fönstren ska ett tyg hänga som döljer tvätten som hänger på tork längs väggen. Nu är detta undanröjt för att få snygga bilder. Tyget gör att man kan ligga i badet och njuta utan att behöva se tvätten.

Över badkaret har jag drömt om att ha en liten fin kristallkrona i rokokostil. Levande ljus…stora breda prismor…ja ni kan föreställa er, men någon sådan har inte ramlat i min väg ännu, i alla fall inte i en prisklass som min plånbok tillåtit…så vad göra? Jag skapade en egen ljuskrona i fil de fer. Å nu är jag så nöjd med den att jag förmodligen inte kommer att vilja byta ut den. Fast jag har provhängt den brevid kakelugnen i vardagsrummet och även i köket och den är urläcker där med så skulle jag ramla över en äckligt billig rokokokrona så skulle jag inte kunna motstå…det vet jag 😉

Här ser ni handduksskåpet i sin helhet. Det var det som var avlutat och trärent men som jag målade om för ett tag sen.
Stegen har stått uppe på vår vind tills alldeles nyligen. Uppför den har man klättrat för att komma ut genom ett litet litet takfönster när man ska upp på taket. Så när sotarn skulle komma häromveckan sa M att stegen måste bytas annars riskerade sotarmurre att åka i golvet. M snickrade ihop en ny fin stege och då gäller det att hålla sig framme. Svisch…den gamla stegen tar jag! Några decimeter kortare står den nu i badrummet och tjänstgör som handdukshängare. Det kallar jag snygg recycling. Billigt, miljövänligt!

Har fått lite frågor om var grejerna kommer från så jag tänkte att jag gör en liten uppräkning här ifall fler undrar…
Handfatet är Italienskt men köpt i en vanlig Svensk badrumsbutik. Handfatsskåpet är en antik lavoar med marmorskiva som är nytillverkad efter den gamla som förlaga. Vi skulle använt den gamla men stenfirman borrade ett av hålen fel så den blev förstörd.
Spegeln är vanlig ramlist från en rambutik som jag målat om själv. Beskrivning finns om du söker i bloggen. Handfatskranen är från Damixa, Lamporna är från Bloomingville. Strömbrytarna är från Gysinge , övriga eldosor är Eljo Renova. Toastolen är från Twyford. Den har vi haft grymma problem med men en toatekniker har varit här och mekat med den så nu funkar den men det är inte Svensk kvalitet på den inte.
Det var förresten rätt lustigt när han toateknikern var här…han sa ”Vi har 50% på det mesta i butiken nu. Jag ser att ni håller på att renovera så ni kan ju kika in. Vi har allt ni kan behöva”. Det lustiga var att vi var ju i princip färdiga. Allt var på plats men byggplasten var kvar på golvet och det var inget piff på plats. Jag kände bara ”YES! Vi har lyckats!” Det är det bästa betyg jag kan få…att det ser ut att ha varit här lääääänge.
Duschkabinen är en Ifö, pallen en Tolix, fönstren antika, ljuskrona i egen design, badkaret kommer från en hästhage hos vår halmbonde (vi bytte till oss badkaret mot ett annat gjutjärnsbadkar med endast tre tassar…och det hämtade vi på en gödselstad i Djursätra).
Kandelabern är köpt i en vanlig inredningsbutik (Morom Miljö i Alingsås). Handduksskåpet är antikt. Klinkerplattorna är Turkiska, köpta i en Svensk kakelbutik.
Väggarna är klädda med vanlig pärlspontpanel från närmsta brädgård och målade med vit linoljefärg från Ottosons färgmakeri. Ovanför panelen har vi satt grålumppapp köpt på Claessons Trätjära i Göteborg. Den är målad med matt linoljefärg bruten med 7% grön umbra…dessa färger är från Gysinge Centrum för byggnadsvård.

Jag har inte gjort något annat med fönstren än att skura dem rena och hänga upp dem. De flagar färg och ett par glasrutor saknas men jag tycker det är en stor del av deras charm. De som hänger vid badkaret är dessutom mörkbruna på utsidan och det tycker jag är så fint.

Mycket babbel blev det denna gång. Jag har en grej till att visa i badrummet, men det tar vi en annan gång.

Natti natti på er!