Grålumppapp

Vet ni, ni är så himla goa! …och jag är så GLAD som har fått lära känna er! När jag började blogga för snart ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle få så många fina goa vänner genom bloggen. Några av er har blivit riktigt nära och goa vänner även utanför bloggen men även alla ni som jag ännu bara träffat över nätet betyder så mycket. TACK för all er värme och kärlek!

Ni är några som varit nyfikna på grålumppapp och hur det går med renoveringen av sonens rum, så dagens bild är från igår, då vi från frukost till tio på kvällen satte upp grålumppapp på väggarna i hans rum.

Förr var det vanligt att man satte grålumppapp på väggarna för att få en jämn yta att måla på. Då (1700-talet) tapetserade man inte upp dem i stora våder utan det var som större pappersark man satte på väggarna.

Nu kan man köpa pappen på rulle (används under golv för att de inte ska knarra) och vi har limmat upp den i hela våder. Den är 0,8 mm tjock och ger ett fint underlag att måla på.

När vi renoverar vårt hus har vi valt att inte tilläggsisolera och att inte regla upp väggar och sätta gips eller liknande. Detta för att vi tycker att väggarna är vackrast när de har lite ojämnheter och skavanker. Vi vill inte ha det för rakt och perfekt. Husets själ skulle gå förlorad om ojämnheterna försvann. Därför tycker vi att grålumppappen är perfekt. Den låter husets själ bo kvar.

Om allt går enligt planerna ska väggarna målas till helgen och sen är det inte så mycket kvar att göra så det börjar bli dax att fundera lite på hur rummet ska inredas.
Önskar att jag hade en hel massa urläckra ting att välja bland. Ni vet, gamla fina korgar och trälådor för förvaring istället för plastbackar…fina möbler och hyllor för vacker förvaring.

Vi har en del av detta men det samsas med just plastbackar och en avlagd byråkrathylla från en av kommunhusets utrensningar.

Det börjar bli läggdax…ha det gott allihop!