Fyndat och shoppat

Så var det söndagkväll och ännu en helg har flugit iväg, men VILKEN HELG det varit! Det började redan i torsdags kväll med ett fynd på auktion . . . en järnsäng! Först tänkte jag ha den på uteplatsen men när jag kom hem kändes den lite för fin till det (vi har inget tak över) så då tänkte jag att L kunde ha den men så insåg jag att en så stor säng 80×190 är lite väl stort för en liten kille, det finns ju inte heller något stöd som hindrar honom från att rulla ur sängen. Så då ändrade jag mig igen och tänke att den får bli en extrasäng som får stå på vinden så länge (och där står den för tillfället).

I går var jag och min goa vän MF i Göteborg på en dags semester. Egentligen var vi inte i Göteborg utan vi var både i Grekland och i Frankrike (en liten Grekisk restaurang som heter Lilla Tavernan med den UNDERBARASTE godaste maten som genast förflyttade oss till sydligare breddgrader, ligger på en parallellgata till Rosengatan, och ett Franskt Café som heter Le Petit Café och ligger på Haga Nygatan 2.

Vi besökte ett antal mysiga inredningsbutiker och den mysigaste av dem alla, butikernas butik, House of Atmosphere. Där köpte jag två trevliga unicaboxar och en zinkrulle med hampatråd.

Detta var mitt första besök i Atmosphere, men jag blev helfrälst och längtar redan tillbaka.
Drängskåpet som resväskan och unicaboxarna står på är mitt första antikköp. Köpte det 1994 strax innan jag flyttade ut på landet. Har aldrig gjort något med skåpet utan det är precis som jag köpte det men jag har börjat fundera på att måla det vitt eller ljusgrått. Tror att ljusgrått och shabbat skulle bli väääldigt fint.

Idag har vi varit på loppis och jag tyvärr missade jag de tre första sakerna jag spetsat in mig på så jag gjorde väl inte något sådär finfint fynd men en stor resväska kom med hem i alla fall. Den är lite svår att stänga och öppna och har rätt många skavanker men tänkte L skulle kunna ha den under sin säng för förvaring av leksaker, men när vi kom hem med den visade det sig att den för för hög för att gå in under sängen. Nästa säng han ska ha (står på vinden och väntar) visade sig också vara för låg, däremot är den nyinropade järnsängen hög nog så jag får nog ta mig en funderare till om det kanske ändå är den som blir hans nästa säng.
Någon som har tips på hur man löser ett urrullningsskydd till en sån säng?

Jag vill också passa på att tacka er ALLA för era underbara goa kommentarer! Jag läser dem alla även om jag inte hunnit skriva tillbaka till er alla. Med era ord värmer ni mitt hjärta och ger mig stor glädje. Ni peppar mig och era rara ord har fått mig att börja fundera på om jag kanske skulle försöka ta tag i en dröm jag har. Vi får se.

Ha nu en härlig vecka alla ni underbara människor! PUSS på er!