Fredagstipset …i stället för…

Veckans tips blir…

Gamla glasflaskor i stället för sifoner!

Sist jag var i Danmark föll jag handlöst för flera vackra sifoner, några med vackra etsningar, andra utan. Habegäret blev så stort att jag tom drömde om sifoner på natten. Men tyvärr hittade jag ingen som passade min plånbok så jag kom hem utan.
Så helt plötsligt fick jag se att mina gamla glasflaskor är faktiskt lika vackra de. De har skiftningar i glaset, oregelbundenheter, nyansskillnader. Jag inser att jag kommer inte att bli lyckligare bara för en sifon…klart skulle jag hitta en svinbilligt så kommer jag säkert inte kunna motstå…men jag måste inte leta längre, jag är lika lycklig över de gamla flaskor jag faktiskt har!
Vet ni var jag hittade mina flaskor? I min skattkammare…vår gamla nedrasade smedja. Där har jag grävt upp ett och annat fynd. Har ni ingen gammal skräphög att gräva i, hör med grannen! Han kanske har. Låt släkt och vänner få reda på att ni är skrotsamlare. Be dem höra med er innan de kör sitt skräp till tippen och tipsa dem om att lämna det du inte vill ha till välgörenhetsorganisationernas loppisar så gör ni både miljön och oss andra skrotletare en tjänst ;).
Flaskor är perfekta vaser för en enstaka blomma, vackra i grupp med en blomma eller två i varje, som ljusstakar, rulla ihop ett notblad eller dokument och stick i, samla familjen och flera flaskor med olika mycket vatten i och spela en truddelutt 😉