En sensuell upplevelse

Kräsen är en underdrift och med det i bagaget hade jag aldrig trott att jag skulle kunna falla så handlöst för en getost. Min kära vän och arbetskamrat Anna har vid ett par tillfällen tidigare bjudit mig på en chèvreost så god att man får ståpäls över hela kroppen av välbehag. Jag har själv varit i mataffären efter det och köpt ost med samma namn men för mig helt oätlig. Vilken skillnad det är på ost och ost!
Men så idag var Anna och jag och gjorde ett reportage på Skoga Gårdsmejeri som de underbara ostarna  kom ifrån, och givetvis när vi skulle åka därifrån köpte vi båda med oss ost hem.
Väl hemma rostade jag snabbt lite pinjenötter och sen dukade jag upp det bästa fredagsmyset av dem alla i trädgården. Skogas ljuvliga Chèvre med rostade pinjenötter, fikonmarmelad och flytande honung, denna gång smaksatt med kanel. Godare än så blir det inte!

Skoga Gårdsmejeri ligger utanför Frillesås och är du i krokarna kan jag varmt rekommendera en utflykt dit.
Mejeriet ligger naturskönt mellan Frillesås och Horred strax utanför Helsjön, adress Skogavägen 69, Frillesås.
Reportaget kommer i Gård & Torp någon gång under nästa år.
Skön helg!