Porträttfoto

Att jag gillar att fotografera kommer väl inte direkt som en nyhet för någon av er…men något som jag inte ägnar mig så mycket åt ännu är porträttfotografering. Kanske mest för att det inte är så lätt att hitta någon som frivilligt ställer sig framför en kamera (vet ju själv hur jobbigt jag tycker att det är). Det är något jag verkligen skulle vilja ägna mig mer åt, och framförallt behöver träna mer på. Det svåraste tycker jag är att få människor att slappna av och känna sig bekväma framför kameran.

För att ta ett första steg mot att bli en bättre porträttfotograf gick jag en intensivkurs med Emelie Ohlsson, en superduktig tjej som är grym på porträttfoto. Hon hade med sig söta Evelina som agerade modell och var väldigt tacksam att fota.

Jag hoppas att jag en vacker dag ska våga mig på att ta uppdrag som porträttfotograf och kanske rent av fota bröllop….något som jag sagt att jag ALDRIG skulle våga göra (det är ju en sån där dag som inte går i repris och det får absolut inte misslyckas), men jag borde veta bättre…man ska aldrig säga aldrig 😉

Här är några av bilderna jag tog av Evelina…

Ibland när jag går på stan kan jag se någon som har något särskilt jag fastnar för…ett långt lockigt rött hår…eller vackra ögon…eller fräknar…osv, och SÅ många gånger har jag tänkt att jag skulle gått fram till människan och frågat om jag kunde fått låna henne som modell att öva på mot att hon fick de bilder som blev bra….och VARENDA gång har jag fegat ur!

Nä vet ni, jag borde utmana mig själv att våga fråga! Jag kan inte få mer än ett nej…