Loppisfynd del 3

Hej mina vänner!

Här kommer sista delen i loppis serien från förra söndagens Mohedaloppis. Har inte fotat precis allt än men det övriga kommer komma på andra interiörbilder såsmåningom.

Jag kunde inte motstå några gamla byxgalgar för 5 kr styck. De är så charmiga med sina finurliga låsanordningar. Gammal funktion och design som står sig än idag!


Här hänger de i en korg som vi köpte i Vimmerby. En gammal spånkorg med rejält trähandtag. Gamla vackra korgar är också svårt att få för mycket av. De är användbara till så mycket. När man räfsar löv, plockar blommor, svamp eller bär, förvara leksaker, klädnypor, stickningen, tidningar eller ved. Ja vad kan man inte ha en gammal vacker korg till?


Jag hittade en vacker gammal bok också som hade en handskriven sida i sig och jag ÄLSKAR gamla vackra handskrivna brev och dokument. De lade sån omsort förr på varje bokstav och att få en vacker helhet. Kan också bero på att jag aldrig själv gillat min egen handstil. Ojämn och inkonsekvent som den är. Nä, jag får njuta av andras handstil istället.


De ihoprullade monogram-arken som syns på bilden också kommer från Thomas og Liv´s Lyst.
Bakbordet köpte jag på en loppis i Hjortsberg i Småland. Det sitter gammalt intorkat mjöl på det som säkert suttit minst 50 år. Mannen i butiken sa att -Ja man får väl borsta av den lite innan man använder den! Hi, hi, jo det är nog det minsta man får göra. Just nu ligger den ute under stuprännan så regnvattnet mjukar upp mjölet så det går att skura den ren sen.

Ha det gott alla ni goa!