Ett eget bageri

Nu är jag hemma efter några intensiva dagar med Anna på Jylland. Redan tidigt i måndags morse när jag satt i bilen på väg till färjan kände jag huvudvärken och halsen sticka men det är först idag jag är rejält förkyld så det är riktigt gott att vara hemma igen 🙂

Så tidigt i måndags morse satt jag alltså i bilen på väg till Danmarksterminalen i Göteborg. Var ute i god tid…det vill man ju vara när man har en färjetid att passa….och tur var det, för vid Ale torg tog det stopp. Såg inte varför (bilarna åt andra hållet körde på) men hela 45:an norr om Göteborg är ett enda stort vägbygge så det var väl något de grejade med där kanske?
Körde inte en millimeter framåt på 20 minuter och när kön började rulla igen och jag skulle starta bilen hände INGET!
PANIK! Jag stod mitt i vägen, i rusningstrafik, folk hade köat länge och var irriterrade…..ut, upp med motorhuven….försökte starta genom att koppla förbi tändningslåset…inget hände! Jag kände mig väldigt liten och tårarna var inte långt borta. Då stannar en hjälte! En godhjärtad man som efter en stund lyckades hjälpa mig få igång bilen. LYCKA! Resan kunde fortsätta….
Väl på färjan åt vi en rejäl frukost och sen jobbade jag med bildredigering tills det var dax att köra av färjan. Anna som är en hejare på planering hade hittat ett antal loppisar vi skulle besöka längs vår väg till hotellet. YES! Här skulle fyndas!
….Allt var stängt!…utom en genbrugsbutik som utlovade 1000 kvm fina fynd men av de kvadratmetrarna hittade vi bara ett par hundra och inget som lockade någon av oss.
Vi tröstade oss på en hamburgerrestaurang som visade sig sakna toalett…något jag verkligen hade behövt just då. Jag förvandlades till Bittra Britta!
Vi hade gett upp! Körde längs en vacker liten slingrande väg när plötsligt en antik/loppis-skylt dök upp på vänstersidan och jag vrängde tvärt in bilen på gården. De hade stängt men inget skulle hindra oss. Knackade på boningshuset och undrade så snällt jag kunde om de kunde tänka sig att öppna butiken en stund för två svenskor som kört Jylland runt och bara mötts av stängt-skyltar. Jojjomen, det kunde den snälla kvinnan tänka sig….och befriande nog fick jag också låna deras toalett! Livet började le mot oss igen :). Åkte därifrån en stund senare med flera fina fynd var, och ytterligare en liten stund senare var vi framme vid det mysiga hotellet i den lilla vackra byn Gjern….och det bästa av allt….i huset intill fanns ett bageri! Dit gick vi och köpte nybakat bröd till frukosten på mornarna. Superlyxigt!
Sen har vi jobbat och loppisfyndat om vartannat men mer om det en annan dag 🙂
Nu ska jag kika in till er och se vad ni har haft för er ;)))